de som aldrig dömde (u1,p2,l3)

u1, p2 och l3 de var mina hjältar, och lärde mig så mycket utan att veta det. Men de gjorde det och detta är mitt sätt att faktiskt själv inse det.

Det där med att bli sötare och snyggare med åren var en idé som återkom hela tiden med just dessa tre… eftersom det inte spelade någon roll. Ulrika hade problem med acne… men det tänkte inte jag på då. Jag såg knappt finnarna eftersom jag var upptagen med att försöka göra och klara allt hon gjorde.

p2 dömde aldrig mig efter utseende, för det spelade ingen roll. Inte för mig och inte för han. Han kanske såg hur jag i högstadiet hade två par byxor som jag växlade mellan, och t-shirtar så som sådana de andra enbart hade på gympan. Inga plockade ögonbryn, inget smink… kanske såg han det som sagt, men det berörde inte honom.

l3 och jag… det händer att jag undrar ifall det hade blivit annorlunda. Hade jag kanske också blivit sötare och finare med åren? Hade jag sluppit gå ensam på rasten?… vi får aldrig veta, men ibland gör det ont att tänka att det kanske hade varit en del smärta som jag kunnat slippa.

cropped-IMG_1147.jpg

Published in: 3. Lilla fröken osynlig, 5. Sammanfattningarna on 4 oktober, 2015 at20:50 Kommentarer inaktiverade för de som aldrig dömde (u1,p2,l3)