Han som inte passade in på fördomar- k23

Om nu kärleken till h14 hastigt försvann, så är det som känns för k23 mycket mer komplicerat. Antingen var jag väldigt kär i honom eller också bara helt förbluffad över hur han inte stämde inte på några av alla fördomar. Jag tror därför att de flesta i vår skola har haft en hemlig eller inte hemlig förälskelse i k23.

Låt se nu… han kunde ha kläder på sig en dag som kostade mer än min garderob, han kunde se högtfärdig ut, han kom från en familj som hade det bra ställt, det stod klart att han kameran älskade honom redan tidigt. Han kom att göra lite modelljobb (har jag kanske redan skrivit det?) senare, till absolut ingens förvåning. Han borde därför ha kunnat gå omkring och bara vara och folk hade kysst hans fötter, han borde ha krossat alla tjejers hjärtan och han borde verkligen inte vara snäll och ödmjuk, vilket han var. e11 slutade hälsa på mig efter en termin, men k23 fortsatte. Han gick aldrig bort ifrån sitt gäng av vänner han alltid haft (även om han fick nya), man hörde aldrig om några stora skandalösa fester där han druckit sig så pass att han gjort bort sig helt. Nä, k23 är en kille jag aldrig kommer förstå mig på, men han är en som ger mig hopp. Han ger mig hopp för människor, han bevisar att det går att ha alla röda flaggor varnandets för snobb eller bortskämd idiot, men ändå inte uttrycka något av detta. Som om även de som kommer från “rätt sida av spåren” (hm, låter bättre på engelska; “right side of the tracks”) kan förstå saker som bara de där från fel sida (med sin hårda livsstil och ofta hemska erfarenheter), brukligen annars förstår. Han ville bli läkare, jag hoppas han är det idag! Jag hoppas det inte bara för att jag önskar honom något bra, utan för att jag vet att när gamla som unga kommer till honom så bli de väl mottagna… om han nu inte har förändrats helt, men jag tvivlar. 

 

Published in: 3. Lilla fröken osynlig, 6. Förälskelser on 12 november, 2015 at17:48 Kommentarer inaktiverade för Han som inte passade in på fördomar- k23
Tags: , ,