första – k11

Vi har pratat om den första förälskelsen… ni vet, k11. Han som fanns i den lilla hålan och som verkligen var en sådan förälskelse som alla haft. Fjärilar i magen och fnitter. k11, det var en riktig förälskelse. Jag hade några få meningsutbyten med honom, men det var allt. Sedan, sakta men säkert…när han (som var året äldre) börjat högstadiet så såg jag honom mera sällan. Den förälskelsen hann nog aldrig riktigt sätta sig, trots att den var lång. Men vågar man inte så. Jag intalade mig själv att jag inte var värd honom.

Så frågan är, är jag (enligt mitt huvud) värd honom idag? Ja… jo jag tycker nog det. Frågan är om ha skulle offra sitt liv för mig, det skulle han troligen inte. Eftersom jag aldrig mera kan bo i hålan och han fortfarande bor där, hänger med samma folk. Fast nu är det inga föräldrar som längre ber dem komma hem till middagen. Nu är de själva föräldrar (vet inte om k22 är det, för till min förvåning tycks han vara mycket privat på internet). Låt oss dock leka med tanken att han skulle offra sin trygghet, släpa allt bara för mig, skulle jag säga ja? Ja, det är mycket möjligt, och det kanske är de magiska med första kärleken. Jag undrar även ibland vem han är om man tar bort det trygga nätet av vänner och lyxen att bo nära de man älskar… jag undrar faktiskt vem han då är.

 images

 

Published in: 3. Lilla fröken osynlig, 6. Förälskelser on 12 november, 2015 at17:34 Kommentarer inaktiverade för första – k11
Tags: , ,