Mitt största misstag – i18, m18 och k19

Vi hade också den gäng av folk som faktiskt såg högstadiet som tre år av läxor, och sedan var det klart. De var tre stycken, i18, m18 och k19. Det står kanske klart för många att eftersom dessa tre stod emot grupptryck, gjorde sina läxor och inte såg något fel i att inte behöva bete sig, så var dessa klassens töntar. Jag vägrar kalla dem det, de var nämligen jag som var klassens tönt. Jag var så otroligt splittrad och det var slutligen de här tre som fick plocka ihop bitarna av mig under högstadiets sista delar. Jag var bara så fruktansvärt dum. Jag hade kunnat få vänner för livet för dem, men jag var rädd att umgås med dem. Vad skulle alla andra tro och tänka? Idag kan jag bli så arg. De tog emot mig med öppna armar, lät mig vara mig själv. k19 var också den som stod mig närmast och jag borde ha släppt in henne mera. Kanske hade våra liv sett annorlunda ut då. Jag läste nyligen ett långt facebookinlägg där det uppdagades saker som gjorde mig frusen inombords. Hon blev misshandlad hemma, hon blev utnyttjad sexuellt och allt detta medan vuxna runt omkring stod och gjorde inget. Hennes facebookinlägg blev snabbt borttaget då det innehöll namn, och hon skrev att hon funderade på att skriva en bok om det hon utnyttjats för, men att de inte var värda tiden. Jag respekterar det ställningstagandet, men det gör fortfarande ont i  mig. Hon hade berättat vissa saker, och det var sådant som borde ha fått mig att reagera. Jag vet att jag nämnde för mamma att hon blev slagen. Men mamma kunde inte tro att man gjorde så emot sina barn. Men i dagens värld vet vi att alla inte är skapade att vara föräldrar, jag vet det via mitt jobb och man vet också via alla de historier vi tvingats lyssna på.

Idag är k19 en annan (som vi alla egentligen är), v19. Jag tänker här uttrycka min ursäkt för att jag var så självupptagen att jag inte såg eller insåg. v19 har gått igenom en hel del och då vi idag har ett vuxet synsätt, så tänker jag här uttryckligen fråga om vi en dag inom en snar framtid kan sätta oss ner på en fika eller middag. Jag är beredd att lyssna på det du har att säga och kanske till och med skriva den bok som du inte anser att de är värda att lägga tid på, men som jag är beredd att lägga tid på i ditt ställe. Ni förstår, det stör mig så oerhört att dels någon ska förstöras på det viset, och än mer v19. Det var en person som hade kvalitéer man kan gå extremt långt på, målade vackert och var skarp tänkt i främst matte. Så som sagt, jag hoppas att vi kan ta den där fikan som egentligen borde ha skett för länge sedan.images (8)

Published in: 3. Lilla fröken osynlig on 4 november, 2015 at18:40 Kommentarer inaktiverade för Mitt största misstag – i18, m18 och k19
Tags: , ,